051 246 330

Kaj počnem?

Načrtovanje zelenjavnih vrtov

Preuredim vam vaš obstoječi vrt po vaših željah in glede na naravne dejavnike (osončenost, prevladujoči vetrovi, lega vrta). Najprej vam narišem skico vrta, kjer so narisane potke, gredice, kompostnik, trajnice, drevesa, grmovnice, klopce... Po vaši potrditvi skice izrišem načrt vrta, kjer so točno locirane vse rastline. Vse rastline so predstavljene tudi slikovno in s kratkim opisom. Dodan je tudi seznam potrebnih del in materiala. Prav tako vam naredim načrt za vaš čisto novi vrt po principu ekološkega vrtnarjenja.

Načrtovanje opravil na vrtu

Pri prvem obisku pri vam, mi poveste katero zelenjavo uživate in bi jo radi vzgojili. Glede na vaše želje in velikost vrta, vam pripravim individualni setveni načrt, ki temelji na ekološkem vrtnarjenju (kolobarjenje, mešana zasaditev rastlin). Le tega lahko uporabljate tudi naslednja leta. Za pomoč mi piši ali me pokliči.

Izvedba opravil na vrtu

Spomladi vam pripravim vrt za uspešen začetek sajenja (prekopavanje, gnojenje po potrebi, ureditev gledic in poti). Glede na vaše želje vam posadim rastline, primerne za ta letni čas. Prav tako vam izvedem jesenka opravila na vrtu, če vaš vrt čez zimo počiva ali pa posadim rastline, ki ostanejo čez zimo na vrtu.

Vzdrževanje in urejanje vrta

Poskrbim za vsa potrebna opravila na vrtu. Po ureditvi gredic in prvem sejanju skrbim tudi za rahljanje zemlje, okopavanje, puljenje plevela, presajanje, redčenje, kdaj posaditi naslednje rastline. Vašo edino opravilo je pobiranje zelenjave z vrta, ko jo potrebujete. Pri svojem opravilu ne uporabljam nobenih škropiv in umetnih gnojil, samo naravne preparate in naravna gnojila ter ekološka semena. Obiščem vas lahko 1x tedensko, na vsakih 14 dni, mesečno ali po dogovoru.

Svetovanje in izobraževanja

Če imate na vrtu težavo, ki bi jo radi odpravili pa ne veste kako, vam skočim na pomoč. Obiščem vas na vašem vrtu in skupaj rešimo težavo. Prav tako občasno organiziram izobraževanja po različnih lokacijah in o različnih temah. Spremljate me na Facebooku ali spletni strani, kjer bodo objavljeni termini in lokacije izobraževanja

Predavanja

Organiziram različna predavanja iz področja ekološkega vrtnarjenja in samooskrbe. Termini in lokacije objavljam na Facebooku in spletni strani.

Individualna izobraževanja

Če bi se radi naučili pridelati svojo zelenjavo in ne veste kako se sploh lotiti, vam pridem pomagati na vaš vrt. Program prilagodim glede na vašo znanje, želje in število članov. Prav tako sem vam na voljo tudi ko se izobraževanje zaključi. Posebno pozornost je namenjena tudi vašim najmlajšim, saj je zelo pomembno, da sodelujejo pri vrtnih opravilih in da imajo svoj vrtiček.

Interesne dejavnosti v osnovnih šolah

V osnovnih šolah izvajam interesno dejavnost Vrtnarčki, kjer se otroci učijo o semenih, vzgoji sadik, vrtnih opravilih in kako si pridelati čim več zelenjave.